Vanliga frågor

Tavlor (9)

Vad är canvas?
Våra canvastavlor trycks på canvasduk (målarduk) av linne, 340 gram/m2. Materialet ger bilderna levande färger och tavlorna är motståndskraftiga mot UV-strålning och fukt.
Vad är plexiglastavlor?
Det är tavlor som med hjälp av UV-teknik trycks direkt på baksidan av en 4 mm tunn akrylglasskiva. Plexiglastavlorna levereras med förborrade hål, ett i varje hörn, samt skruvbultar (set om fyra st).
Vad är aluminiumtavlor?
Våra aluminiumtavlor trycks direkt på en aluminiumplåt. Materialet består av en syntetisk kärna och två aluminiumskivor. Ytan blir matt med en fantastisk färgåtergivning.
Vad är gallery print?
Gallery print är vårt mest exklusiva tryckalternativ. Bilderna trycks på baksidan av en 4 mm tunn akrylglasskiva och förseglas sedan med en aluminiumplatta på 3 mm. Galet lyxigt.
Ingår montering?
Ja, alla våra tavlor säljs monterade och klara, redo att hängas på vägg.
Vilken upplösning behöver min bild ha för personliga tavlor och fototapeter?
Du kommer att se om upplösningen på din bild räcker till för den storlek du önskar när du beställer.
Kan jag få min tavla i någon annan storlek än de som visas?
Nej, du kan bara välja någon av de färdiga storlekarna. Vi trycker tyvärr inte i andra storlekar.
Jag har ett foto i pappersformat, kan jag använda det?
Ja, men vi har tyvärr inte möjlighet att hjälpa till med inskanning. Du kan skanna in dina bilder hemma eller i en fotobutik och sedan beställa som vanligt via vår webbutik.
Hur gör jag en tapet av en egen bild?
Du laddar enkelt upp din bild via beställningsfunktionen i vår webbutik. Klicka på ”Ladda upp bild” under ”Beställ”-fliken och välj ”Fototapet”. När bilden är uppladdad bestämmer du själv bredd och höjd på tapeten. Du klipper bilden i de mått du önskar för att passa din vägg.

Fototapeter (4)

Vilket material är tapeten tillverkad av?
Tapeten är tillverkad av ett formstabilt och slitstarkt material (Non-wowen). Den är brandskyddsklassad, UV-beständig och avtorkningsbar. Miljövänligt bläck används i produktionen och materialet är fritt från PVC.
Hur sätter jag upp tapeten?
Tapeten är enkel att montera och en utförlig uppsättningsanvisning och tapetklister ingår. Tapeten levereras i numrerade våder och uppsättningen blir kantfri. Klistret appliceras direkt på väggen och de numrerade våderna sätts upp kant i kant. Tips! Lägg gärna till lite extra (3-6 cm på höjd/bredd) då väggar och tak sällan är helt raka.

Läs mer om monteringen här
Vilket tapetklister ska jag använda?
Använd tapetklistret som ingår.
Hur vet jag om upplösningen på min bild räcker till?
När du laddar upp din bild och klipper till den i önskad storlek ser du en kvalitetsmätare i beställningsfunktionen som indikerar vilken kvalitet tapeten kan tryckas i. Om bildkvaliteten inte räcker till går det inte att beställa. En enkel grundregel är att alltid ladda upp i högsta möjliga upplösning. För våra färdiga motiv har vi en rekommenderad största storlek för tapeten.

Priser (2)

Vad kostar frakten för tapeter?
Frakt i Sverige ingår alltid. Vid beställningar till andra länder kan extra fraktkostnad tillkomma. Kontakta oss för mer information.
Vad kostar frakten för tavlor?
Vi tar 100kr för frakt/emballage av din tavla. Detta gäller oavsett storlek och antal tavlor du vill beställa.

Betalningsvillkor (2)

Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?
För privatpersoner så sker betalningen med Klarna Checkout. Då har du möjlighet att välja mellan, faktura, kortbetalning, bankbetalning.

För företag så erbjuder vi fakturabetalning via Klarna, samt kortbetalning via Stripe.

Vid betalning mot faktura gäller betalningstiden 14 dagar från den dag din order har inkommit. För att kunna använda dessa betalningsalternativ krävs ditt personnummer och en godkänd kreditbedömning hos vår partner samt att din order sänds till din folkbokföringsadress.
Får jag något kvitto när jag har beställt?
Du får en kvittens per e-post strax efter att du har genomfört beställningen.

Leverans (6)

Hur lång är leveranstiden för tapeter?
Vi levererar normalt inom 2-3 arbetsdagar.
Hur lång är leveranstiden för tavlor?
Vi levererar normalt inom 7-11 arbetsdagar.
Vart hämtar jag min tapet?
Leveransen skickas till ditt närmaste utlämningsställe. Du kommer att få en avi skickad både till din mobiltelefon och till din hemadress. Vill du istället använda företagspaket så väljer du det alternativet vid beställning. Kostnad tillkommer, vilken man ser vid beställning.
Vart hämtar jag min tavla?
Leveransen skickas till ditt närmaste Posten utlämningsställe. Du kommer få en avi via post när din tavla är redo att hämtas.
Skickar ni tapeter utomlands?
Ja vi skickar till hela världen. Beställning sker via www.happywall.com
Skickar ni tavlor utomlands?
Nej, i dagsläget kan vi tyvärr endast skicka inom Sverige.

Reklamationer (3)

Hur hanterar ni reklamationer?
Har du fått en felaktig eller trasig produkt så ersätter vi den kostnadsfritt. Skicka ett mail till info@happywall.se med följande instruktioner:
1. Ditt ordernummer
2. Beskriv varför du vill returnera varan
3. Vänta på svar med eventuellt godkännande och instruktioner för returen.
Erbjuder ni öppet köp?
Om du inte är nöjd med din produkt, kontakta oss så gör vi allt för att lösa problemet.
Jag har upptäckt fel på min tapet efter montering, vad ska jag göra?
Det är upp till dig som kund att kontrollera tapeten innan den monteras på vägen. Vi erbjuder inte byte/retur av tapeter som redan är monterade. OBS! Vi ersätter inte kostnader som kan uppstå vi felaktig montering, exempelvis arbetstid, material etc.

Övrigt (1)

Samarbetar ni med företag?
Ja, här hittar du några av våra företagskunder. Kontakta oss gärna för mer info.